Pakket – og nesten klare!

Andre påskedag. Stallen til Vegard ser mest ut som en kaotisk sportsbutikk. Pulker, bager, primus og soveposer ligger ut over alt. Hva kan vi la ligge igjen? Hva har vi glemt? Det vil være skryt å si at vi ikke er litt stressa. Flyet går i morgen tidlig. Og det som ikke er innafor stallens fire vegger nå, blir i praksis vanskelig å få tak i før vi setter skiene på canadisk snø.

MEN stresset overskygger likevel ikke gleden over at vi nå skal på tur; ut på et spennende eventyr. Vi skal seile og kite i den sagnomsuste Nordvestpassasjen – et område som har hatt dragning på polfarere i århundrer.

Her på bloggen kan du følge vår ferd i polfarernes fotspor. Daglig skal vi legge ut tekst og bilder – og, om teknikker vil oss vel, kan du se vår bevegelse på kartet. Vi skal dele våre inntrykk og opplevelser underveis. Vi skal skrive om folk som har vært her før oss. Og vi skal leite etter varder som ble reist på nordøstkysten av Victoriaøya i 1905 – den såkalte Haakon VII Kyst.

Men først skal vi pakke ferdig og fly fram til Cambridge Bay.

Så nære, så nære…
3 replies
 1. Ulf Ørbeck
  Ulf Ørbeck says:

  Kjære Jan. Etter å ha overlevd brukket rygg, kajakk-hopp fra høye broer og havseilas alene i kajakk fra Island til Norge, nærkontakt med isbjørn på Svalbard og alt annet mange ikke ville overlevd, må dette gå bra. Hadde jeg sett fribordet på kajakken du skulle padle fra Island til Norge hadde jeg ikke turt å være involvert i prosjektet. Håper dere slår rekorden til Roald Amundsen på 3 år for turen gjennom Nordvestpassasjen! Riktig god tur!

 2. Einar
  Einar says:

  Hei på deg pappa
  lykke til med seilinga.
  Hei pappa lykke til
  med din lange ferd.
  HILSEN EINAR OG MARIA

Comments are closed.